Xúquer Viu

Xúquer Viu

dimarts, 6 d’octubre del 2009

MANIFEST NOU D’OCTUBRE.

SOM PAÍS VALENCIÀ

A la Diada del 9 d'octubre, sortim al carrer per fer paleses les nostres conviccions i reivindicacions. Els qui ens sentim valencianes i valencians estem orgullosos de la nostra terra, dels nostres paisatges, del nostre caràcter tolerant. El nostre País és un país obert i acollidor i hem de continuar lluitant pel nostre patrimoni cultural, per la nostra llengua, pel nostre territori, pels nostres drets socials, per la nostra identitat com a poble.

Sí som País Valencià i per això:

- Denunciem les mesures econòmiques, tant del Govern central com del Valencià, que volen ser cafè per a tots per injustes i exigim que no siguen les treballadores i treballadors- valencians o nouvinguts - els qui paguen la recessió econòmica.

- Demanem igualtat salarial entre homes, un salari mínim digne de debò i una renda universal bàsica que evite que cap ciutadà es quede sense protecció social. Demanem una jornada laboral més reduïda i una major flexibilitat horària real que permeta eficaçment la conciliació de la vida familiar i laboral.

- Exigim que el govern del Sr. Camps no utilitze els drets de les dones per entrar en polèmica amb l’estat usant un tema tan delicat com l’avortament i la maternitat. En eixe sentit demanem una política decidida de prevenció d’embarassos no desitjats mitjançant una educació afectiu sexual i reproductiva, així com de protecció a les dones que vulguen interrompre l’embaràs.

- Apostem pel desenvolupament sostenible com única alternativa al desenvolupament capitalista salvatge que aniquila la biodiversitat i posa en perill la supervivència de la vida en el planeta i genera una societat malalta, competitiva i desenfrenada en el terreny laboral.
En aquest sentit volem denunciar la situació del principal riu dels valencians i valencianes, el Xúquer, sotmès a insostenibles pressions que amenacen el seu futur. Ara també volen l’aigua del Xúquer per a l’especulació urbanística i els negocis en les comarques del sud.

- Exigim respecte a la nostra llengua, com vehicle transmissor de cultura, educació i relacions. Per això tot i que l’esborrany de la Llei de Funció Pública no arreplega el requisit lingüístic per a l'accés a la funció pública valenciana continuem exigint-lo. A més, anunciem que anem a continuar lluitant per a que no siga una nova oportunitat perduda i no cessarem de recordar-li al govern valencià que els valencians i valencianes tenim i sentim el valencià com a llengua pròpia. També tenim dret a que les persones que des de tots els àmbits, son pagats a càrrec de l’erari públic ens parlen en la nostra llengua. I això, només es pot aconseguir si en l’accés als llocs de treball públics es demana que el requisit lingüístic, és a dir que qui vulga treballar en l’administració valenciana siga capaç de parlar i escriure –també– en valencià.

- Denunciem la censura de TV3 al País Valencià i, en defensa de la llibertat d'expressió, exigim la retirada de les multes imposades a Acció Cultural del País Valencià i donem suport a les iniciatives tendents a aconseguir que la plena recepció de TV3".

- Exigim respecte a les nostres institucions, a la nostra gent, amb els drets socials no es pot fer negoci. El nostre País viu una situació d’emergència social, nacional i mediambiental amb un govern del PP, presidit pel Sr. Francisco Camps instal·lat en la ineficàcia, les mentides, la demagògia, la manipulació de canal 9 i de tots els mitjans que controla i que malbarata els pocs recursos que tenim sense prendre cap mesura davant la crisi econòmica i social que patim.

- Continuarem lluitant per UN MODEL SOCIAL I ECONÒMIC RESPECTUÓS AMB EL MEDI AMBIENT, AMB LES TREBALLADORES I TREBALLADORS ON NO CAPIGUEN LES MENTIDES NI LA CORRUPCIÓ, ON ELS DRETS SOCIALS SIGUEN PRIORITAT, ON LA NOSTRA LLENGUA SIGA LLIURE I SENSE FRONTERES EN TOTS ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ.

Per la llengua, la terra i la gent
Pel treball digne, drets socials i ambientals
Som i serem País Valencià.
Visca el País Valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada