Xúquer Viu

Xúquer Viu

dimarts, 11 de març del 2014

POSPOSAT EL CONSELL DE L'AIGUA DE LA DEMARCACIO QUE HA D'APROVAR EL PLA HIDROLÒGIC DEL XÚQUER

El passat 5 de març la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va enviar als membres del Consell de l'Aigua de la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer la convocatòria per celebrar una reunió d'aquest òrgan el 12 de març a les 11 h. en les dependències de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.
El punt 2 de l'Ordre del dia de dita reunió és:
"Informe al proyecto del Plan Hidrológico de la cuenca de la Demarcación Hidrográfica del Júcar y elevación al Gobierno, a través del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente".

Malgrat la trascendència del tema a tractar, així com l'extensió (més 5000 fulls) i complexitat de la documentació a analitzar (Proposta de Pla Hidrològic i Informe d'Al·legacions) per tal d'intervindre amb coneixement de causa en la citada reunió, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer no va remetre dita documentació amb la convocatòria de la reunió ni facilità cap mena d'accés a ella als membres del Consell de l'Aigua.
Com que a dia de hui encara no s'havia remès cap mena de documentació, els representants dels interessos ambientals en el Consell d'Aigua de la Demarcació varem remetre aquest matí un escrit a la presidencia de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer sol·licitat l'ajornament de la reunió del Consell d'Aigua de la Demarcació del Xúquer, prevista per a demà dimecres, i demanant la remisió immediata de la documentació així com que la nova convocatòria es fera en un termini no inferior a 15 dies hàbils, per poder estudiar la documentació a informar. A aquesta petició s'ha sumat alguna altra organització, com Comissions Obreres del País Valencià.

A última hora d'aquest matí, la Confederació ens va comunicar la seua decisió de posposar la reunió al divendres 14 de març.
Encara, a l'hora de publicar aquesta entrada, no s'ha rebut la documentació necessària.
No deixa de ser cridanera la pressa que ara mostra el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient en aprovar "a tota pastilla" el Pla del Xúquer, especialment tenint en compte que aquest Pla hauria d'haver-se aprovat fa més de 4 anys. No s'entenen les presses que els hi han entrat ara per a aprovar el Pla de manera definitiva, sense donar temps per al seu estudi, vulnerant els principis més elementals de la participació pública. 

Recull de premsa:

Las Provincias, 11-03-2014
Xúquer Viu lamenta no conocer el Plan de Cuenca definitivo a un día de su aprobación
http://www.lasprovincias.es/v/20140311/ribera-costera/xuquer-lamenta-conocer-plan-20140311.html

Ribera Express, 11-03-2014
S’ajorna la reunió del Consell de l’Aigua fins els divendres davant la petició de Xúquer Viu
http://www.riberaexpress.es/2014/03/11/xuquer-viu-desconeix-el-text-del-pla-hidrologic-a-24-hores-de-la-seua-aprovacio/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada