Xúquer Viu

Xúquer Viu

dimarts, 6 de novembre del 2012

DIVENDRES 9, A LES 19:30, INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ DE FOTOS A L'ALCÚDIA

Divendres 9 de novembre a les 19:30, a l'Alcúdia, inaugurem l'exposició del 3r concurs de Fotografia Xúquer Viu. El concurs d'enguany duu per lema "La gent i el riu".

 L'exposició podrà ser visitada entre els dies 9 i 29 de novembre, entre les 16 i les 21 de la vesprada. Vos esperem a tots en la inauguració.
 

LA GENT I EL RIU. 

Cada vegada més els impactes dels usos intensius de l’aigua i dels ecosistemes aquàtics, agreujats pels efectes del canvi climàtic, es posen de manifest en forma de degradació funcional i paisatgística del territori i estan començant a ser percebuts per la societat: aquesta degradació redueix el nostre benestar, incrementa la nostra vulnerabilitat i és una pèrdua per a tota la societat, que, a més a més, pot transformar-se en irreversible. Açò està donant pas a una nova interpretació de la nostra relació amb els ecosistemes fluvials, basada en la seua conservació i en el seu ús sostenible a llarg termini, superant la perspectiva de domesticació i esgotament per satisfer rendibilitats econòmiques immediates.
 
En aquest context, i prenent com a punt d’enfocament la conca fluvial del Xúquer, des de Tragacete fins a Cullera (incloent-hi tots els seus afluents, ullals, fonts, rambles i llacunes), proposem aquest concurs de fotografia. Aquesta iniciativa és un intent de mirar o, més be, de remirar per veure, per apreciar els valors socials, lúdics, ecològics, paisatgístics, identitaris, patrimonials o territorials que ens ofereixen els paisatges fluvials dominats pel riu Xúquer. Aquests valors romanen, moltes vegades, amagats per les presses del quefer quotidià i la miopia dels càlculs merament econòmics. 

Des del nostre punt de vista, els paisatges d’aigua són la metàfora i el reflex de la saviesa en la manera de relacionar-nos com a societat amb la naturalesa. Mitjançant aquest concurs de fotografia volem fer una  crònica visual i emocional de l’espai hídric a la conca del Xúquer reflectint la cara i la creu d’aquesta relació dinàmica i canviant amb els nostres ecosistemes fluvials.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada