Xúquer Viu

Xúquer Viu

diumenge, 10 de novembre de 2013

CAMPANYA EL XÚQUER ÉS NOSTRE I EL VOLEM VIU


EL XÚQUER ÉS NOSTRE I EL VOLEM VIU

NO A UN PLA DE CONCA QUE CONDEMNA AL RIU

Xúquer Viu enceta una campanya demanant una modificació substancial de l'actual esborrany de manera que done compliment a la Directiva Marc de l'Aigua.

L’esborrany del futur Pla de Conca del Xúquer es troba en període de consulta pública fins el 7 de febrer. Aquest esborrany no resol els principals problemes –sobreexplotació quantitativa i qualitativa de les masses d’aigua- que afecten la conca del Xúquer i torna a repetir els errors del nefast Pla de 1998 quan es va repartir més aigua de la que hi havia en el riu. Aquest Pla incompleix la Directiva Marc de l'Aigua que té com a principal objectiu l'assoliment del bon estat ecològic de les masses d'aigua, rius, aqüífers i zones humides.

L'esborrany publicat obri la porta a un nou transvasament des de Cortés de Pallàs. Respecte al principal problema del Xúquer, pel que fa a la disminució del seu cabal en les últimes dècades, l'esborrany deixa les coses exactament com estaven, beneint la sobreexplotació de l'aqüífer de la Manxa Oriental i, per tant, la del propi riu. Els cabals ecològics són els grans sacrificats d'aquest Pla, d'exigus o inexistents. A més aquesta proposta no resol el problema dels abastiments de la Ribera que queden clarament discriminats respecte a la resta d'abastiments i que estan condicionats a una permuta per la que s'haurà de pagar.

Davant allò, Xúquer Viu ha encetat una campanya demanant una modificació substancial de l'actual esborrany de manera que done compliment a la Directiva Marc de l'Aigua.

Els lema de la campanya és “El Xúquer és nostre i el volem viu” i el sublema “No a un Pla de Conca que condemna al riu”

Les primeres activitats que hem organitzat són les següents:

- Dissabte 16 de novembre "Remant pel Xúquer". Concentració de piragües que remuntaran el Xúquer fins a la seua desembocadura, en col·laboració amb els clubs de piragüisme d’Antella i de Cullera. La concentració serà a les 11:30 al Club de Piragüisme de Cullera i a les 12:00 al Pont de Pedra de Cullera on llegirem un manifest i animarem el pas de les piragües.

- Dissabte 30 de novembre "Abracem el Xúquer". A partir del pont de ferro d'Alzira farem una cadena humana per a rodejar el riu. Ens concentrarem a les 12:00 al Pont de Ferro d'Alzira, d'on partirà la cadena.

Durant la campanya es recolliran al·legacions individuals i s’organitzarà una petició a través de les xarxes socials. També està prevista la realització al mes de desembre d’una Jornada a Sueca sobre el pla de Conca amb tots els sectors implicats. Al mes de gener s’organitzarà una recollida massiva d’al·legacions simultània en diversos pobles de la Ribera i una concentració per al lliurament de les al·legacions l’1 de febrer a València.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada