Xúquer Viu

Xúquer Viu

dimecres, 17 de febrer del 2010

ES PRESENTA LA COORDINADORA RIU ALBAIDA

Els pobles situats en el curs de l’Albaida i la seua conca, preocupats per la degradació del riu en els últims anys, constatant un cabal exigu, especialment en determinades èpoques, i una mala qualitat de les aigües, que s’agreuja en alguns dels seus afluents i en el curs final del riu, han decidit coordinar-se per tal de fer un seguiment de la seua situació i treballar per una recuperació del mateix.

La presentació de la Coordinadora tingué lloc el passat dimecres 10 de febrer a la vora de l’Albaida entre Castelló de la Ribera i Senyera. El dimecres 17 de febrer tindrà lloc la presentació de la Coordinadora al Pou Clar d’Ontinyent a la comarca de la Vall d’Albaida.

Formen part de la Coordinadora, els ajuntaments de Castelló, Manuel i Senyera, Xúquer Viu, la Unió de Llauradors, la Coordinadora Pro-Parc del Caroig, la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida i el Club de Pesca la Madrilla de Castelló.

La primera reunió dels col·lectius preocupats per la situació de l'Albaida va tindre lloc el passat mes d'octubre a Castelló de la Ribera. El passat 22 de desembre una representació de la Coordinadora es va reunir amb el President de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer on s’abordaren els principals problemes del riu Albaida.

Els principals objectius de la Coordinadora són els següents:

- L'establiment d'un règim de cabals ecològics per a l’Albaida.
- La millora de la qualitat de les aigües, especialment del seu tram baix, incloent els afluents com el Cànyoles o el Clarià, amb la posada en marxa de les actuacions necessàries en depuració d’aigües.
-  Efectuar un diagnòstic del riu pel que fa a flora i fauna.
- Recuperació del bosc de ribera i de la fauna autòctona del riu.
-  Gestió de l'embassament de Bellús durant l'any hidrològic.
-  Control dels pous de la zona que poden estar afectant el cabal del riu.

En la foto: Camilo Sebastià de la Unió de Llauradors, Ramiro Climent alcalde de Senyera, Paco Sanz de Xúquer Viu, Joan Ramon regidor de Medi Ambient de Castelló, Alfred Gregori alcalde de Castelló i un representant del club de pescadors de Castelló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada