Xúquer Viu

Xúquer Viu

dimecres, 6 de gener del 2016

IV CONCURS DE FOTOS DE XÚQUER VIU. Paisatges d'aigua al Xúquer: cara i creu.

 Ja podeu preparar les fotografies per al IV concurs de Xúquer Viu. Fins el 21 de març. Les bases es penjaran en el blog i pàgina de Xúquer Viu en pocs dies. La principal novetat és que es podran enviar per internet. Els premis seran de 500, 200 i 100 euros. Les fotografies seleccionades s'exposaran en una sala d'exposicions que es comunicarà pròximament.


Bases del concurs (en pdf):


1. Introducció
Els impactes dels usos intensius de l’aigua i dels ecosistemes aquàtics a mitjans de la segona dècada del segle XXI, agreujats pels efectes del canvi climàtic cada vegada més presents, es posen de manifest en forma de degradació ambiental del territori i estan començant a ser percebuts com un greu problema per la societat.
 Aquesta degradació redueix el nostre benestar, incrementa la nostra vulnerabilitat i és una pèrdua per a tota la societat, que, a més a més, pot transformar-se en irreversible.

Fa unes dècades, quan un riu no aportava ni una gota d’aigua a la mar era motiu d’orgull  per als agents que controlaven el riu.  Hui en dia es considera una barbaritat per la major part de la societat; açò està donant pas a una nova interpretació de la nostra relació amb els ecosistemes fluvials, basada en la seua conservació i en el seu ús sostenible a llarg termini, en lloc de centrar-se en el  seu aprofitament abusiu  per satisfer rendibilitats econòmiques immediates. 
En aquest context, i prenent com a punt d’enfocament la conca fluvial del Xúquer, des del naixement fins la desembocadura (incloent-hi tots els seus afluents, ullals, fonts, rambles i llacunes), proposem aquest concurs de fotografia. Aquesta iniciativa és un intent de mirar o, més be, de remirar per veure, per apreciar els valors socials, lúdics, ecològics, paisatgístics, identitaris, patrimonials o territorials que ens ofereixen els paisatges fluvials dominats pel riu Xúquer, valors que  romanen, moltes vegades, amagats i per tant, desconeguts per a la major part dels ciutadans.

2. Tema
Mitjançant aquest IV concurs de fotografia volem fer una  crònica visual i emocional de l’espai hídric a la conca del Xúquer reflectint la cara i la creu d’aquesta relació dinàmica i canviant  dels nostres ecosistemes fluvials. En aquesta ocasió  centrarem la mirada de les nostres càmeres en l’aspecte del paisatge fluvial al llarg de la tardor i l’hivern tot i capturant la bellesa que ofereix en aquesta època (cara) , així com totes les agressions i abusos  que volem que desapareguen (creu).

3. Obres
Hauran de ser obres fotogràfiques originals no premiades en cap altre concurs, tampoc no han d’haver estat publicades.
Les fotografies, en blanc i negre o en color, hauran de ser  enviades per internet mitjançant e-mail o Wetransfer a la següent adreça electrònica: xvconcursfotos@gmail.com . Cada fotografia tindrà un mínim de 2 megapixels en un dels següents formats: jpg, gif o raw. La fotografia  que no respecte aquesta norma quedarà eliminada  automàticament del concurs.
Cada autor podrà presentar fins un màxim de 3 fotografies originals.
Aquells/es que ho preferisquen podran enviar-les en un CD-ROM  a la següent adreça:

Xúquer Viu
IV Concurs de fotografia
c/ Dos de maig 26 ,1
L’Alcúdia 46250
València
4. Identificació de les obres

Al nom de l’arxiu de cada foto constarà obligatòriament el lema (o pseudònim de l’autor/a) i després F1 per a la primera foto, F2 per a la segona  i F3 per a la tercera (cas de que hi haguera 3 fotos). Exemple: elsamaruc F1, elsamaruc F2, elsamaruc F3.
Juntament a les fotos s’enviarà un document word que durà com a nom el lema,. Exemple: elsamaruc.doc

Al document word  constaran les següents dades:

-        Lema de l’autor 8  (exemple: elsamaruc )
-        Nom i cognoms de l’autor
-        Adreça postal (carrer, número, codi postal, poble/ciutat, comarca)
-        Telèfon de contacte
-        Correu electrònic de contacte

I per cada foto:
-        F1, F2 o f3
-        Títol de la fotografia
-        Lloc on s’ha fet la fotografia
-        L’any i  el mes quan es va fer la foto


Els que opten per enviar un CD-ROM amb les fotografies i el document word, deuran escriure  el lema de l’autor sobre la superfície del cd-rom. 

Aclariment: Xúquer Viu farà la impressió de les fotos seleccionades i premiades per tant els /les concursant/es no han de revelar ni imprimir les fotos.

 

5. Data límit per al lliurament

La data límit per al lliurament  electrònic de les obres serà el 21 de març de 2016
Per correu (el cd-rom) amb mata-segells amb data 21  de març de 2016 o anterior. 

6. Premis
Els premis tindran les següents dotacions econòmiques:
1r premi:                      500 euros
2n premi:                     200 euros
3r premi:                      100 euros
Mencions especials:     50 euros
El nombre de mencions especials serà determinat pel Jurat.

7. Jurat
El Jurat estarà composat per professionals del món de la fotografia, per membres de Xúquer Viu que no estiguen relacionats en l’organització del concurs i persones que es troben lligades a la gestió i/o defensa dels ecosistemes aquàtics de la conca fluvial del Xúquer.
El Jurat tindrà com a  missió seleccionar les obres que formaran part de l’exposició i atorgar els premis, així com adjudicar les mencions especials, si ho considera oportú.
El veredicte del Jurat serà inapel·lable.

8. Exposició de les obres seleccionades i premiades
Les obres seleccionades juntament amb les premiades seran exposades a  una sala d’exposicions  que oportunament es comunicarà
 
9. Lliurament dels premis
El lliurament dels premis es farà durant l’acte d’inauguració de l’exposició.
10. Dipòsit de les obres
Les obres premiades així com les seleccionades que conformen l’exposició “Paisatges d’aigua al Xúquer: Cara i Creu”  restaran a disposició de Xúquer Viu per fer exposicions itinerants i poder ser utilitzades en activitats divulgatives i de sensibilització ciutadana.
Les obres no premiades ni seleccionades seran suprimides dels arxius de Xúquer Viu.
 
11. Responsabilitats
Xúquer Viu posarà el màxim d’interès en la conservació de les fotografies, però declina tota responsabilitat pels accidents i/o pèrdues que hi puguen haver.

12. Drets
Els autors de les fotografies presentades a aquest concurs, d’aquelles premiades o seleccionades conservaran tots els drets d’autor.
El fet de participar en aquest concurs comporta l’autorització per part dels autors a Xúquer Viu per utilitzar lliurement les obres seleccionades per a l’exposició en activitats de sensibilització i conscienciació ciutadana (la promoció de futures edicions del concurs de fotografia, la promoció d’exposicions, l’edició fullets, cartells i publicacions divulgatives, la realització de materials per a conferències, il·lustració de continguts en la seua plana web, etc)citant sempre el nom de l’autor o autora.

13. Clàusula d’acceptació de les bases
El fet de participar en el concurs comporta l’acceptació d’aquestes bases per part dels participants.


Organitza:

Xúquer Viu

La Ribera del Xúquer, 29 de desembre de 2015Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada