Xúquer Viu

Xúquer Viu

diumenge, 10 de gener del 2016

EL GOVERN APROVA UN PLA DEL XÚQUER DE TRÀMIT I SENSE SUPORT.

El Govern aprova el Pla del Xúquer amb una concessió d'aigua de 10 hectòmetres. La quantitat és inferior a la reclamada per al proveïment de la Ribera i Xúquer Viu critica la falta de solucions ambientals
«La concessió pròpia és l'única dada positiva tot i que s'ha avançat però no s'ha acabat de solucionar el problema. Per la resta és un pla totalment continuista », ha explicat el portaveu de Xúquer Viu, Paco Sanz.
I és que per a la plataforma ecologista les mesures que es van aprovar ahir després de sis mesos d'exposició pública segueixen sense donar resposta als problemes del Xúquer.
«Els cabals ecològics segueixen sense ser suficients, tampoc es dóna resposta a la contaminació dels aqüífers i l'Albufera està pendent d'un fil», ha afegit Sanz.

 En relació al Pla Hidrològic del Xúquer, el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro, va qualificar de «brindis al sol» el document i va justificar el seu vot en contra al Consell de l'Aigua de la Conca del Xúquer celebrat el setembre passat en què el pla «no resol cap problema, ni en el cas de l'Albufera, ni en proveïments, ni la sobreexplotació d'aqüífers».
El pla, va afegir Álvaro, «reconeix uns drets d'aigua que no es poden satisfer» i assumeix «dèficits que es colen d'un pla al següent», un plantejament en el qual coincideix amb organitzacions com Xúquer Viu que també rebutgen el pla hidrològic aprovat ahir.
Lluny del «amplíssim» consens a què feia referència ahir la ministra en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, el pla del Xúquer va tirar endavant amb el rebuig del 40% dels votants, entre els quals es trobaven els representants dels governs regionals de la Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa, que van votar en contra en un òrgan "el Consell de l'Aigua de la Conca del Xúquer" en què el Govern central compta amb 20 vots.
El pla, que mes tard va ser recolzat també en el Consell Nacional de l'Aigua, on estan representades totes les confederacions hidrogràfiques d'Espanya, va obtenir en l'àmbit del Xúquer 48 vots a favor, dels quals 20 eren de l'administració central), 27 en contra i cinc abstencions.


Notícia a Las Provincias.
http://www.lasprovincias.es/ribera-costera/201601/09/gobierno-aprueba-plan-jucar-20160109001715-v.html

Notícia a Levante-EMV.
http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2016/01/09/gobierno-aprueba-plan-jucar-tramite/1363649.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada