Xúquer Viu

Xúquer Viu

dijous, 11 de desembre del 2014

REUNIÓ OBERTA DE LA MESA PEL XÚQUER


Xúquer Viu convoca una reunió oberta de la Mesa pel Xúquer per al proper dissabte 13 de desembre a les 11:30 del matí, per tal d'analitzar les conseqüències de la decisió de la USUJ -regants de la Ribera- de permetre el transvasament d'aigua del Xúquer cap Alacant des de l'embasament d'Alarcón i proposar mesures adients. La reunió tindrà lloc al MUMA, Museu Municipal d'Alzira, situat en el Carrer Sant Roc, 12, molt a prop de l'Ajuntament d'Alzira, en la part antiga de la ciutat.
El passat 20 de novembre, la USUJ -els regants de la Ribera i Iberdrola- acordava aprovar el transvasament a Alacant de 12 hm^3 d'aigua del Xúquer des de l'embassament d'Alarcón, mitjançant una permuta entre aquesta aigua i la de l’aqüífer de la Plana Sud de Valencia. Aquest acord suposa un canvi de la postura dels regants de la Ribera que, fins eixe moment, s'oposaven a aquest nou transvasament i defensaven la Marquesa com l'únic punt possible de transferència d'aigua cap Alacant.

La venda d'aquesta aigua, seria gestionada per la Junta Centra d'Usuaris del Vinalopó, Marina Baixa i l'Alcantí, que decidiria sobre el preu d'aquesta i el destí dels diners recaptats, una part dels quals aniria destinat als regants de la Ribera i Iberdrola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada