Xúquer Viu

Xúquer Viu

diumenge, 12 de gener de 2014

Xúquer Viu demana la modificació urgent del Pla del Xúquer per resoldre el problema de l'abastiment de la Ribera

Xúquer Viu demana la dimissió d'Alberto Comos, Director General de l'Aigua de la Generalitat Valenciana

Després de l'aprovació pel Consell de Salut de la Ribera d'una resolució en la que demana una concessió de 22'5 hm3 per a l'abastiment de la Ribera, provinent d'un canvi d'origen concessional, i no com el resultat d'una permuta amb els regants, l'esborrany del Pla de Conca -en consulta fins el 7 de febrer- ha de ser necessàriament modificat en el sentit en el que reclama aquest Consell.

La resolució del Consell de Salut dona la raó, punt per punt, a les posicions sostingudes per Xúquer Viu i la gran majoria dels agents socials, sindicals i polítics de la comarca.

1- Han de ser 22'5 hm3 l'assignació a l'abastiment de la Ribera i no 10 hm3 que figuren en l'esborrany del Pla de Conca, per tal de garantir la millor qualitat d'aigua disponible i que la població torne a abastir-se, amb confiança, d'aigua de l'aixeta i no d'aigua embotellada.

2- La concessió no ha d'estar condicionada a una permuta amb els regants, sinó com a conseqüència, d'un canvi d'origen concessional, al no poder abastir-se -per contaminació dels aqüífers "per pràctiques de fertilització associades a l’agricultura intensiva" tal i com diu la resolució.

3- Ha de disoldre's la irregular Comunitat d'Usuaris -formada per regants i ajuntaments-, impulsada pel Director General de l'Aigua, Alberto Comos, amb la conformitat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, i substituir-se per una Mancomunitat d'Ajuntaments per a gestionar l'abastiment d'aigua potable a la Ribera.

4- Ha de modificar-se igualment en el Pla de Conca les referències al transvasament del Xúquer al Vinalopó, tancant-se qualsevol possibilitat de nous transvasaments des de Cortes de Pallàs o des d'Antella, com defensa el lobby d'Alacant, amb la conformitat, de nou, del Director General de l'Aigua Alberto Comos.

Xúquer Viu considera impresentable l'actitud del Director General de l'Aigua, Alberto Comos, amb una gestió nefasta en contra dels interessos de la Ribera i de tots els valencians. Cal recordar que aquest personatge va ser el director de la "Fundación Agua y Progreso" en la que la Generalitat va enterrar més de 7 milions d'euros per per a fer propaganda a favor dels transvasaments i de la política de "Agua para todos". Ara té la poca vergonya de passejar-se per la Ribera defensant nous transvasaments.a fer propaganda a favor dels transvasaments i de la política de "Agua para todos".

Xúquer Viu demana la dimissió immediata d'Alberto Comos, que encara s'atreveix a vindre a la Ribera per a defensar el "dret" del lobby de l'aigua d'Alacant d'un segon transvasament del Xúquer, mentre a la Ribera li neguen la concessió sense permutes d'aigua potable per abastir-se, en una clara discriminació respecte a Albacete, València, Sagunt i les seues àrees metropolitanes. A més el Director General de l'Aigua és el màxim impulsor de la creació de la Comunitat d'Usuaris que va en clar detriment dels ajuntaments i dels usuaris de la Ribera.

 
-->
En la foto Alberto Comos -tercer per l'esquerra-, junt al màxim exponent del lobby de l'aigua d'Alacant, Andrés Martínez -quart per l'esquerra- i el ideòleg dels transvasaments, Francisco Cabeza -primer per l'esquerra.
Notícies relacionades: 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada