Xúquer Viu

Xúquer Viu

dimarts, 14 de maig de 2013

XÚQUER VIU EXIGEIX AIGUA DE QUALITAT PER A LA RIBERA I RECORDA QUE AL XÚQUER NO LI SOBRA AIGUA

NOTA DE PREMSA - 7 DE MAIG 2013


Xúquer Viu considera un insult als ciutadans de la Ribera que es vulga portar aigua del Xúquer per a usos urbans d'Alacant mentre les poblacions riberenques estan condemnades a beure aigua enverinada.

 
Xúquer Viu exigeix a la Generalitat que complisca amb la Directiva Marc de l'Aigua i les condicions imposades per la Comissió Europea per cofinançar el transvasament en lloc d'animar la guerra de l'aigua a Alacant.

Les recents manifestacions del president de la Generalitat Valenciana a Alacant han enervat a la comarca de la Ribera. La gent de la Ribera no entén cóm el nostre president promet aigua potable del Xúquer al lobby de l'aigua d'Alacant i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer es nega a assignar una concessió d'aigua del Xúquer pel subministrament de l'aigua als pobles de la Ribera, quan a la comarca quasi 200.000 persones estan condemnades a beure aigua amb excés de nitrats des de fa més de 20 anys i ara, ni tan sols es pot beure per contaminació d'herbicides dels aqüífers en algunes poblacions.

En lloc d'alimentar l'especulació de l'aigua a Alacant, donant suport a segones preses d'aigua inviables -en Antella o Cortes de Pallàs- cal que la Generalitat, juntament amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, actue amb diligència per garantir el compliment de les condicions ambientals imposades per la Comissió Europea per finançar amb 120 milions d'euros la conducció del transvasament Xúquer-Vinalopó i que encara no es compleixen -entre aquestes condicions destaquen la fixació i respecte de cabals ecològics al Xúquer abans de fer qualsevol transvasament, garantir els drets dels usuaris de la conca cedent així com el no deteriorament del Xúquer i el seu estuari, el bon estat de l'Albufera, la reversió de la sobreexplotació dels aqüífers de la Manxa Oriental i del Vinalopó, el tancament de pous al Vinalopó i l’aplicació de la Directiva Marc de l’Aigua.

L'obligació bàsica de les autoritats públiques és complir les lleis, entre elles la Directiva Marc de l'Aigua, que porta més de 3 anys d'incompliment al Xúquer i ja ha donat lloc a una multa europea de centenars de milers d'euros diaris. Xúquer Viu considera que és una irresponsabilitat d'aquestes administracions arriscar-se a tindre que tornar el 120 milions per incompliment de les condicions de cofinançament, a banda de les multes esmentades. 

Xúquer Viu urgeix al president de la Generalitat l'acabament urgent i prioritari de les obres i instal•lacions necessàries per a que tots els pobles de la Ribera afectats per la contaminació dels aqüífers puguen tornar a beure aigua de l'aixeta, el més aviat possible, amb aigua de qualitat del Xúquer. Això no ens ha de fer oblidar que tant la Generalitat amb la Confederació han de fer tots els esforços necessaris per a la recuperació dels nostres aqüífers contaminats, amb unes bones pràctiques agrícoles que promoguen la transició cap una agricultura respectuosa amb el medi ambient i l'establiment efectiu de perímetres de protecció de les fonts de subministrament d'aigua potable.

RECULL DE PREMSA

Levante-EMV - 08/05/2013
Xúquer Viu tacha de ´insulto´ que la Ribera no tenga acceso a agua del río
http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2013/05/08/xuquer-viu-tacha-insulto-ribera-tenga-acceso-agua-rio/996033.html

Las Provincias - 08/05/2013
Xúquer Viu exige a Fabra agua de calidad
http://www.lasprovincias.es/v/20130508/ribera-costera/xuquer-exige-fabra-agua-20130508.html

La Veu del País Valencià - 08/05/2013
Xúquer Viu exigeix aigua de qualitat per a la Ribera
Considera un 'insult' als ciutadans que es vulga portar aigua del Xúquer per a usos urbans d'Alacant
http://www.laveupv.com/noticia/2269/xuquer-viu-exigeix-aigua-de-qualitat-per-a-la-ribera

Ribera Express - 07/05/2013
Xúquer Viu: “És un insult portar aigua per a usos urbans a Alacant i condemnar els pobles de la Ribera a beure aigua enverinada”
http://www.riberaexpress.es/2013/05/07/xuquer-viu-es-un-insult-portar-aigua-a-alacant-per-a-usos-urbans-i-condemnar-la-ribera-a-beure-aigua-enverinada/

ABC (Agències) - 07/05/2013
Xúquer Viu: es un "insulto" que Fabra quiera llevar agua del Júcar a Alicante 
http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1410601

El País - 05/05/2013
Una inversión millonaria no evita que La Ribera beba agua con nitratos
El Consell usó fondos europeos en unas obras que nunca llegaron a funcionar
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/05/05/valencia/1367776485_141889.html

Levante-EMV - 08/05/2013
´La demagogia en el Vinalopó hace perder miles de litros al Júcar´
José Pascual Fortea, en nombre de USUJ, pide a Fabra que abandone la
ambigüedad sobre el trasvase

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2013/05/08/demagogia-vinalopo-perder-miles-litros-jucar/996024.html
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada