Xúquer Viu

Xúquer Viu

dimarts, 20 de setembre del 2011

MÉS DE 400 PERSONES A ANTELLA EN EL SISÈ SOPAR I FESTA DE XÚQUER VIU

18 de juliol de 2011



El cantautor Néstor Mont replega el premi Aigua Clara en nom dels Cantants i Músics de la Ribera.

El sisè Sopar Popular i Festa de Xúquer Viu celebrat a la localitat d'Antella ha suposat un èxit per la gran assistència registrada. Al voltant de 450 persones es donaren cita a la Plaça Major d'Antella, davant el seu Ajuntament, en la primera vegada que es celebra aquest sopar a la Ribera Alta. Entre els assistents, persones de quasi tots els pobles de la comarca de la Ribera i també de la veïna de la Costera o de València. Els alcaldes de Sumacàrcer i Antella, regidors d'una vintena de pobles, membres de la Unió, ecologistes, sindicalistes i molts veïns i veïnes d'Antella, completaren l'assistència.
L'Alcalde d'Antella, Gustavo Montagudo, va dir en la salutació que defensaran el Xúquer amb fermesa i convicció i que no permetran cap transvasament des de l'Assut d'Antella, ja que suposaria la mort del Xúquer al seu pas per la comarca.
El president de Xúquer Viu, Roger Pons es va referir als especials lligams dels pobles de la Ribera amb el riu i criticà l'actitud de la Junta del Vinalopó, Marina Baixa i Alacantí que, amb la complicitat del Govern de la Generalitat, no paren de reclamar aigua del Xúquer de la millor qualitat, mentre deixen podrir-se 12 hm3 (12 milions de m3 o 12.000 milions de litres) a Villena. Aquest fet demostra que no hi ha una vertadera necessitat, quan prefereixen continuar sobreexplotant els aqüífers a utilitzar l'aigua del Xúquer amb la que reguen els llauradors de Sueca, el Mareny o Cullera. Finalment va reafirmar que la Ribera no consentirà, ni fer-li un nou forat al riu a Antella ni que l'aigua del Xúquer s'utilitze per a l'especulació i el negoci.
En el transcurs de la nit es lliurà el premi "Aigua Clara" que en l'edició de 2011 ha recaigut en els Cantants i Músics de la Ribera que han col·laborat i recolzat la lluita per un Xúquer Viu. Replegà el guardó en nom de tots Nèstor Mont d'Algemesí, autor de la Jota del Xúquer, acompanyat per Josep Didac, Lupe Català, Manolo Lledó, Bandolers i la Colla de Dolçainers Tavalaïna de Sueca. Altres cantants com Toni de l'Hostal, Paco Muñoz, Òscar Briz, Dani Miquel i Rafa Estrada disculparen la seua presència.
El premi "Tarquim Pudent" que s'atorga per votació popular, va ser aconseguit d'una manera molt ampla per Andrés Martínez, amb més de 250 vots, president de la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó i promotor urbanístic candidat per sisena vegada, cada vegada amb més mèrits per que continua intoxicant amb les seues mentides, demanant aigua des de Cortes i des d’Antella, per especular amb el Xúquer a costa d’assecar-lo i perjudicar l’Albufera. Vol vendre aigua de l’aqüífer del Vinalopó, teòricament sobreexplotat, a una embotelladora d’aigua mineral, mentre no cessa de reclamar l’aigua del Xúquer.
Completaven la terna de candidats Josep Puxeu, Secretari d’Estat de Medi Ambient i Aigua des de 2008 i Jose Maria Benlliure, Director General de l'Aigua de la Generalitat Valenciana.

La nit va finalitzar amb un magnífic concert d'Eva Dènia Trad Quartet en el que la cantant de Gandia va oferir el seu treball de música tradicional valenciana acompanyada per tres grans músics amb instruments de corda. Els assistents premiaren l'actuació amb nombrosos aplaudiments.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada