Xúquer Viu

Xúquer Viu

dilluns, 9 d’agost de 2010

LA ONU RECONEIX L’ACCÉS A L’AIGUA COM UN DRET FONAMENTAL DE TOTES LES PERSONES

Per a Xúquer Viu el reconeixement de l’accés a l’aigua potable segura i al sanejament com a Dret Humà Essencial és un pas fonamental per a gaudir plenament de la vida i de tots els drets humans.

La històrica decisió de l’Assemblea General de les Nacions Unides es va prendre amb el vot favorable de 122 països, entre ells el d’Espanya, i l’abstenció de 41, entre ells el d’Estats Units, sense tindre cap vot en contra.

Es fa realitat una reivindicació social d’un dret que per primera vegada és vinculant ja que el text aprovat insta als Estats i Organitzacions Internacionals a dotar amb recursos financers i transferència tecnològica, a través de la cooperació internacional, per poder subministrar aigua potable i segura així com sanejament per a tots els habitants del planeta.

Igualment la resolució també contempla la petició del Consell de Drets Humans per a que s’informe anualment a l’Assemblea General de les Nacions Unides respecte a les obligacions relacionades amb l’accés a l’aigua potable segura i la sanitat.

Cal tindre en compte que en l’actualitat 900 milions de persones en el món no tenen accés a aigua neta i més de 2.600 milions no gaudeixen d’atenció sanitària bàsica. Cada dia, 24.000 xiquets i xiquetes moren en els països en desenvolupament per causes que es poden previndre fàcilment com la diarrea, producte d’aigua contaminada.

Text aprovat per l’Assemblea General de la ONU (en castellà) (pdf)

Recull de premsa al voltant d'aquesta notícia:

EUROPA PRESS 30-07-10
DE LOS 192 ESTADOS MIEMBROS, 41 SE ABSTUVIERON
Amnistía pide a los países de la ONU que apoyen "sin reservas" el derecho al agua

http://www.europapress.es/internacional/noticia-amnistia-pide-paises-onu-apoyen-reservas-derecho-agua-20100730174547.html

EUROPA PRESS 29-07-10
EN LA ASAMBLEA GENERAL
La ONU declara derecho humano esencial el acceso al agua potable y a la sanidad

http://www.europapress.es/epsocial/noticia-onu-declara-derecho-humano-esencial-acceso-agua-potable-sanidad-20100729165051.html


ECOLOGISTAS EN ACCIÓN 29-07-10
La ONU reconoce el acceso al agua como un derecho fundamental
Por fin la ONU escucha el clamor de la sociedad mundial por el reconocimiento del acceso al agua como un derecho fundamental

http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?article18187


EFE 29-07-10
Morales agradece a la ONU por reconocer el acceso al agua como un derecho humano

http://www.google.com/hostednews/epa/article/ALeqM5ihXVyGP8pWXm1HBNwg8xcLEWTIHwIAGUA.ES 28-07-10
La Asamblea General de la ONU reconoce como derecho humano el acceso al agua

http://iagua.es/2010/07/la-asamblea-general-de-la-onu-reconoce-como-derecho-humano-el-acceso-al-agua/


EFE 28-07-10
La Asamblea General de la ONU reconoce el acceso al agua como derecho humano

http://www.google.com/hostednews/epa/article/ALeqM5hAxkNr_Cxd29eekpiHz6jf60t0nA

2 comentaris:

  1. Enhorabuena a todos los componentes y amigos de Xúquer-Viu, y a todos lo que lucháis por convertir en realidad palpable los Derechos Humanos, que son la vida, que es el agua.

    ResponElimina
  2. Enhorabuena a todos los componentes y amigos de Xúquer-Viu y a todos los que lucháis por hacer realidad palpable los Derechos Humanos, que son la vida, que es el agua.

    ResponElimina