Xúquer Viu

Xúquer Viu

dilluns, 30 de novembre del 2009

S’INAUGURA, AMB GRAN PARTICIPACIÓ, L’EXPOSICIÓ DEL II CONCURS DE FOTOGRAFIA DE XÚQUER VIU

Assistiren el president de la Confederació del Xúquer, Juan José Moragues, el de la Comunitat de Regants de Sueca, José Pascual Fortea, així com els alcaldes d’Albalat, de Riola i de Fortaleny, entre altres personalitats destacades

El divendres per la nit es procedí, en la Casa de la Cultura de l’Alcúdia, a la inauguració del treballs seleccionats en el II Concurs de Fotografia de Xúquer Viu: “Paisatges d’aigua al Xúquer, cara i creu”. Igualment es procedí al lliurament del premis dels guanyadors del concurs.

Prèviament a la inauguració tingué lloc una xerrada Informativa en la que Roger Pons, Graciela Ferrer i Paco Sanz de Xúquer Viu alertaren dels principals problemes que té el riu i la necessitat de mobilitzar-se per a defensar el seu futur. Igualment denunciaren el canvi de finalitat del transvasament del Xúquer al Vinalopó destinant aigua del riu no sols per a l’agricultura o la recuperació dels aqüífers sinó a l’especulació urbanística. Finalment explicaren la campanya encetada per Xúquer Viu “Defensem el nostre futur, defensem el Xúquer” i convidaren als assistents a sumar-se a ella.

A continuació, en una Sala d’Exposicions de la Casa de la Cultura de l’Alcúdia i amb presència de nombroses persones, es procedí a la inauguració del II Concurs de Fotografia de Xúquer Viu i al lliurament dels corresponents premis. L’exposició està composada per un total de 55 fotografies seleccionades entre les quasi 200 presentades i els 70 fotògrafs participants en aquesta segona edició i estarà oberta fins el proper 15 de desembre.

A l’acte d’inauguració assistí el President de la Confederació del Xúquer, Juan José Moragues, el president de la Comunitat de Regants de Sueca, José Pascual Fortea, els alcaldes d’Albalat de la Ribera, Riola i Fortaleny així com altres personalitats de la comarca.

En l’acte de lliurament de premis intervingueren, entre altres, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Alcúdia, Paco Martínez i el president del jurat Francesc Vera, professor de fotografia de la Universitat Politècnica de València.

Els premis foren el següents:

PRIMER PREMI: Seda, d’Enric Murillo de l’Alcúdia
SEGON PREMI: Panoràmica, de Joan Carles Nebot de Sueca
TERCER PREMI: Ocaso d’Óscar Rodríguez d’Alberic
ACCÈSSIT: Xúquer al matí, de Juan Antonio Tovar d’Antella
ACCÈSSIT: Destello, de Víctor Albes de Cullera
ACCÈSSIT: Embalse Bellús 2, de Vicent Garrido de Xàtiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada