Xúquer Viu

Xúquer Viu

divendres, 11 de desembre del 2015

VISITA AL RIU PALÀNCIA


VISITA AL RIU PALANCIA DELS GRUPS DE LA XARXA PER UNA NOVA CULTURA DE L'AIGUA AL XÚQUER. El dissabte vam participar en una Jornada al riu Palància junt a altres grups que treballen pels rius i formen la RedNCAJúcar. La jornada organitzada per AEMS (Ríos con Vida) va consistir en una visita guiada per aquest riu i la convivència entre grups que treballem separats i per aquest motiu el contacte no sol ser habitual. Començàrem a Sot de Ferrer (últim poble per on el riu Palància porta aigua) i anàrem remuntant el riu, traslladant-nos en cotxe. Passàrem per Xérica, Viver, i acabàrem en Bejís.
Els companys d’AEMS ens explicàrem els principals problemes que afecten a aquest riu: usos abusius, segmentació, fauna i flora invasora, erosió… I com no, ens mostraren també els llocs amb més encant i aquelles barreres (assuts) que s’haurien d’eliminar per tal de recuperar la connectivitat del riu i que hui en dia ja no tenen utilitat.
Després de dinar tinguérem una posada en comú on vam analitzar la situació actual i la manera d’actuar més convenient per tal d’anar millorant la situació tant del Palància com dels altres rius valencians més pròxims. La jornada va ser tan positiva i agradable que vam proposar repetir l’experiència en el futur a una altra zona.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada