Xúquer Viu

Xúquer Viu

divendres, 8 de juliol del 2011

MULLA'T PEL XÚQUER i EL TANCAMENT DE COFRENTS!!!

9 DE JULIOL - 11.30HS - PONT DE SUMACÀRCER

XÚQUER VIU CELEBRA PER 7é ANY CONSECUTIU EL MULLA'T PEL XÚQUER, prenent part de la campanya europea "Big Jump" per reivindicar rius vius on poder banyar-se.

Tornar a banyar-nos al nostre riu, que el Xúquer recupere la vida i no estiga exposat a riscos de contaminació, també passa pel TANCAMENT DE COFRENTS.Organitza: Xúquer Viu

Col·laboren: Ajuntament de Sumacàrcer i Ribera en Bici

L’any 2015 és la data en què la Unió Europea obliga a recuperar el bon estat ecològic de tots els rius europeus. Per llavors hauríem de poder banyar-nos en les aigües dels nostres rius i rieres com ho fèiem fa cent anys. Aquesta és la idea que va inspirar a la European Rivers Network (ERN) quan va convocar l’any 2002 el primer Dia Internacional del Bany en l’Elba.

En aquella ocasió es van establir 55 llocs al llarg de 1000 km de riu, des de la República Txeca fins a Hamburg, i van participar més de 100.000 persones. Després del gran èxit de convocatòria es va idear el BIG JUMP, el SALT AL RIU, un esdeveniment multitudinari anual que en aquesta edició espera concentrar a més de mig milió de persones en tota Europa. Des de fa anys, ho estem organitzant des de Xúquer Viu a la conca baixa del Xúquer, sota el nom autòcton "Mulla't pel Xúquer".

Aquest any, la cita serà el dissabte 9 de juliol a Sumacàrcer: VIIé MULLA’T PEL XÚQUER, per celebrar el “Setè Dia Europeu del Bany en els Rius” i reivindicar, com arreu d’Europa, el nostre dret ciutadà a banyar-nos als rius i, per tant, a que es garantitze la bona qualitat de les aigües fluvials.

Ens concentrarem al pont de Sumacàrcer a les 11:30 del matí on llegirem un manifest. A continuació, entrarem en el Xúquer per tal de reivindicar més zones de bany en els rius, cabals ecològics, aigua de qualitat per al riu i demanar el tancament de la Central de Cofrents que utilitza aigua del Xúquer per a la seua refrigeració i suposa un greu perill de contaminació en cas d’accident nuclear. Fa uns mesos, l'accident de Fukushima ens ha demostrat que l'energia nuclear no és segura. Després hi haurà una “picadeta” per tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada