Xúquer Viu

Xúquer Viu

dimarts, 9 de març del 2010

CONVOCATÒRIA D’ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA 12 DE MARÇ DE 2010

EL XÚQUER NECESSITA EL VOSTRE SUPORT I COL·LABORACIÓ

Amics i amigues de Xúquer Viu:

El proper divendres 12 de març celebrarem la V Assemblea de Xúquer Viu. Si a la darrera assemblea celebrada fa poc més d’un any, a desembre de 2008, érem optimistes sobre el futur del nostre riu gràcies a la intensa mobilització social i al treball de Xúquer Viu, en aquests moments, de nou, les amenaces tornen a posar-se en el centre de les nostre preocupacions.

L’indici més significatiu al Xúquer de la regressió del Ministeri de Medi Ambient pel que fa a la política de l’aigua el tinguérem el passat estiu amb la decisió del Secretari d’Estat, Sr. Puxeu, de destinar l’aigua del transvasament Xúquer-Vinalopó a l’especulació urbanística en lloc d’assegurar aigua per regar i recuperar els aqüífers sobreexplotats a les comarques del Sud, tal com s’havia acordat en 2005. Així, d’esquenes als usuaris i ciutadans del Xúquer, es va satisfer tant a la Generalitat Valenciana com a l’anomenada Junta d’Usuaris del Vinalopó, Marina Baixa i Alacantí, qui des del principi sempre han volgut l’aigua del nostre riu per a fer negoci amb ella. Com a conseqüència d’aquesta decisió, es donarà la paradoxa que es beurà a Alacant aigua del Xúquer, mentre a les comarques riberenques del riu hem de beure aigua amb nitrats procedent de l’aqüífer contaminat de la Plana Sud de València.
Malgrat això, altres símptomes fan que no puguem ser optimistes: el Pla de Recuperació del Xúquer, finalitzat a juliol de 2008, no és més que paper; i, el nou Pla de Conca que hauria d’haver-se aprovat a desembre de 2009 porta més de dos anys de retard. Entretant, es continua aplicant el Pla de Conca del ’98, consolidant la situació de sobreexplotació de les aigües superficials i subterrànies del Xúquer.
Des de Xúquer Viu venim reclamant un Nou Pla de Conca, d’acord amb els objectius de protecció ambiental establerts per la Directiva Marc de l’Aigua, des de la nostra constitució, en 2003. A hores d’ara Xúquer Viu està treballant intensament per a intentar que el Nou Pla de Conca no es faça d’esquenes al riu i a la seua gent, com va passar en 1998. També estem participant en el procés de participació que s’ha encetat en torn al Projecte de Condicionament del Baix Xúquer, com a part del Pla de Prevenció d’Avingudes.
Tota aquesta situació ha estat el motiu pel qual des de Xúquer Viu encetarem a finals de l’any passat la campanya “DEFENSEM EL NOSTRE FUTUR, DEFENSEM EL XÚQUER”: es va elaborar un manifest i s’estan replegant signatures d’adhesió (adjuntem un full de signatures), s’ha enviat una carta a la Ministra de Medi Ambient signada per 78 persones representatives d’institucions i organitzacions socials, ambientals, sindicals, etc. demanant-li, entre altres coses, que l’aigua del Xúquer no s’utilitze per a especular.

Ara ens proposem intensificar la campanya i culminar-la amb una gran mobilització coincidint amb el 5é aniversari de la històrica manifestació de Sueca que tingué lloc el 28 de maig de 2005 i que va ser decisiva per evitar que deixaren sense aigua el Xúquer des de Cortes de Pallàs. Aquesta vegada la mobilització tindrà lloc el dissabte 29 de maig, de nou a la ciutat de Sueca.

Per fer realitat aquesta iniciativa necessitem el teu suport i col·laboració. Per això et convoquem, junt a totes les persones i entitats sòcies i amigues de Xúquer Viu, a participar activament en la V Assemblea Extraordinària de Xúquer Viu que tindrà lloc el proper divendres 12 de març a les 19:00 a la Casa de la Cultura de Sueca.
L’ordre del dia serà el següent:

-Informe d’activitats
-Informe econòmic
-Anàlisi de la situació actual
-Proposta i organització de mobilitzacions
-Renovació/Ampliació de la Coordinadora
-Precs i suggeriments

En acabar l’Assemblea celebrarem un sopar en el que ens agradaria comptar amb la teua presència. Si decideixes quedar-te a sopar, per favor, comunica-ho enviant un correu electrònic a xuquerviu@hotmail.com. El cost del sopar és de 20 euros per persona i cal ingressar-ho fins el 10 de març en el compte de l’Associació Xúquer Viu (3096 0001 92 2009174224) per tal de fer la corresponent reserva.


La Ribera 24 de febrer de 2010

Atentament,

Roger Pons
President de Xúquer Viu


NOTES:
Descarrega el full de signatures i ajuda'ns/contina replegant-ne. Pots fotocopiar més o baixar-te el full en la nostra web.
T’adjuntem el programa d’unes interessants jornades d’aigua, organitzades per Xúquer Viu, que tindran lloc al centre Octubre de València al llarg del mes de març.
Si no reps els correus electrònics de Xúquer Viu, envia’ns la teua adreça electrònica a xuquerviu@hotmail.com

PEL XÚQUER, PEL NOSTRE FUTUR!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada