Xúquer Viu

Xúquer Viu

dimecres, 7 de març del 2012

OBRES GUANYADORES DEL CONCURS DE FOTOGRAFIA

Els premis es varen lliurar en la inauguració de l'Exposició "Els Paisatges de l'Aigua al Xúquer: Cara i Creu" que va tindre lloc a Sueca, el passat 3 de febrer.

ACTA DE LA RESOLUCIÓ DEL JURAT DEL II CONCURS DE FOTOGRAFIA DE XÚQUER VIU “PAISATGES D’AIGUA AL XÚQUER: CARA I CREU”

Essent les 13:00 hores del dia 21 de gener de 2012 es reuneix a l’Alcúdia el jurat del III Concurs de Fotografia de Xúquer Viu, “La gent i el riu” composat pel següents membres:

PRESIDENT:

Francesc Vera Casas, Doctor en Comunicació Audiovisual i Professor de Fotografia de la Universitat Politècnica de València

VOCALS:

Juan José Moragues, president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer
Vicent M. Pastor, fotògraf i redactor gràfic del diari “Levante-EMV”
Francesc Garcia, fotògraf i redactor gràfic del diari “Las Provincias”
Tomàs Pérez, membre de la Coordinadora de Xúquer Viu
Paco Sanz, membre de la Coordinadora de Xúquer Viu

SECRETARI:

Manuel Morató Máñez, membre de la Coordinadora de Xúquer Viu

Una vegada examinades les fotografies presentades el jurat acorda per unanimitat la concessió del següents premis:
PRIMER PREMI: Assut d'Antella, de Josep Pastor Carbonell, de l’Alcúdia de Crespins


SEGON PREMI: Camins d’aigua, de Raül Sanxis Mont, d’Algemesí

TERCER PREMI: Pescar la posta, de Júlia Andrés Pasqual, d’Algemesí

El jurat també acorda atorgar els següents accèssits:



ACCÈSSIT: L’Albaida en boira, de Juan Carlos Amat Alandes, de Castelló de la Ribera



ACCÈSSIT: Aigua del Xúquer, de Agustín Rovira Serra, d’Alzira

Signat pels membres del jurat.

Aquest concurs organitzat per Xúquer Viu ha comptat amb la col·laboració de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

1 comentari:

  1. El meu nom és indiferent mencionar-lo aquí i ara, tan sols sóc un ciutadà, només un vianant (com cantaba Lluis Llach) que pretèn donar la seva humil opinió sobre les fotografies guanyadores amb el 1r, 2n i 3r premi i els accèssits. Pero potser la meva opinió es troba més encaminada a la formalització d'una crítica que mostra el meu descontent vers el criteri de selecció d'alguns dels guanyadors. Com a persona amateur en la fotgrafia a la qual li agrada aquest 'art' visual, he de dir que trobo més encant, encís i 'màgia' en el tercer premi o en l'accèsit segon que en la fotorafia que s'ha endut el primer premi. Aquesta darrera mostra l'esforç d'un home fent no sé què exactament i imagino que el fotògraf ha volgut retratar dit esforç derivat d'una feina dura, i amb la dificultat afegida de sostenir amb una de les seves mans un paraigües. Encara puc entendre que a aquesta instatània se li hagi entregat el primer premi. El que ja no m'entra al cap es donar el segon premi a una fotografia que mostra des de dalt a un piragüista fornit i res més. I en canvi, el tercer premi o el segon accèssit a fotografies que mostren una qualitat cromàtica, una sensibilitat superior i una 'màgia' (perdó pel reiterament d'aquesta paraula, però és ben cert) no acabo d'entendre la seva posició en l'entrega de premis. Evidentment, el jurat tindrà la seva particular i especial sensibilitat (per no dir rara) que, des de la meva posició d'espectador i fotògraf amateur especialitzat en paisatgisme, no acabo d'entendre. Serà perquè sóc una mica bucòlic i em van més els tipus de fotografies amb una sensiblitat a l'ús, potser fregant el sentimentalisme. Ja se sap que la cabra sempre tira a la muntanya...Fer una fotografia com la del tercer premi o la del segon accèssit cal molta qualitat sensitiva i, sobretot, cal trobar el moment perfecte, 'mágic' (ostres un altre cop) per donar al botó de la càmera. Salutacions.

    ResponElimina