Xúquer Viu

Xúquer Viu

dimecres, 11 de setembre del 2013

21 i 22 de Setembre: APLEC ECOLOGISTA CARRÍCOLA 2013

APUNTEU-SE!!!

TROBAREU TOTA LA INFORMACIÓ A: 
http://aplececologistacarricola.blogspot.com.es/ 

LLOC: l’Ametla de Palla, al poble de Carrícola (Vall d'Albaida)


DISSABTE 21
10.00h Obertura zona d'acampada
11.00h Acreditacions
11.50h Presentació
12.00h Xerrada: “La rehabilitació del territori: cap a un nou urbanisme”, a càrrec de Joan Olmos, membre del col·lectiu Terra Crítica

14.00h Dinar a les escoles

16.00h Taules redones simultànies acompanyades d'experts:
  • El futur ENERGÈTIC que ens espera
  • La MOBILITAT com a eina de canvi
  • CONSUM local
18.30h Descans

19.00h Xerrada: “La dolça revolució front les eines del capitalisme” a càrrec de Josep Pàmies, llaurador i activista

21.30h Cerveses ecològiques i artesanes de la comarca a la plaça

22.15h Sopar a la plaça del poble

00.00h Actuació d'Atzukak i Els Karraskal's a la plaça de Carrícola


DIUMENGE 22
11.30h Xerrada: "Sistemes Participatius de Garantia: democratitzant la construcció de confiança en l’àmbit ecològic" a càrrec de Mamen Cuéllar, experta en processos participatius de la Universitat de Còrdova. 

12.00h Obertura de l'Encontre d'Intercanvi de Llavors

12:45h Xerrada: "El desgovern en la gestió hidrològica i la nova cultura de l'aigua" a càrrec de Graciela Ferrer, secretària de Xúquer Viu

14:30h Dinar a les escoles

Durant tot el cap de setmana hi hauran activitats d'educació ambiental per als xiquets/es

Iniciativa Ciutadana Europea pel Dret Humà a l'Aigua: un èxit de participació ciutadana

La recollida de signatures per promoure la Iniciativa Ciutadana Europea pel Dret Humà a l'Aigua ha estat un èxit

- a escala europea s'han arreplegat 1.857.605 signatures, molt per damunt del milió de signatures exigides per que les institucions europees tinguen en compte la petició de regulació europea específica per garantir el dret humà a accedir a l'aigua potable i al sanejament i la gestió pública de l'aigua

- a Espanya, es varen arreplegar 65.640 signatures, superant ampliament el llindar mínim de 40.500 signatures demanat com a requisit de tramitació.

¡¡¡Moltes gràcies a tots i totes per donar suport a aquesta iniciativa!!! 

Més informació:

dimarts, 10 de setembre del 2013

MOCIÓ SOBRE EL PLA HIDROLÒGIC DEL XÚQUER

-->
Ací teniu una moció preparada per Xúquer Viu per presentar els grups municipals que així ho desitgen als ajuntaments. 

MOCIÓ SOBRE EL PLA HIDROLÒGIC DEL XÚQUER

En/Na ___________________________________________ portaveu del grup municipal __________________________________ de l'Ajuntament de ________________________ presenta per al seu debat i aprovació la següent moció:


El passat 7 d'agost es va publicar en el BOE l'anunci del període de consulta pública del Projecte de Pla Hidrològic de la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer, al mateix temps que es feien públics els documents corresponents a la plana web de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Cal dir que el Pla proposat no resol el principals problemes –sobreexplotacio quantitativa i qualitativa de les masses d’aigua- que afecten la conca del Xúquer i torna a repetir els errors del nefast Pla de 1998 quan es va repartir més aigua de la que hi havia en el riu, pel que el conflicte està servit. Aquest Pla incompleix la Directiva Marc de l'Aigua que té com a principal objectiu l'assoliment del bon estat ecològic de les masses d'aigua, rius, aqüífers i zones humides.

Aquest esborrany de Pla continua incrementant les pressions provocades pels usuaris privatius i econòmics, beneficiant principalment al lobby de l'aigua d'Alacant i al regants de la Manxa Oriental, en detriment dels usos comuns i de la recuperació ambiental dels rius, aqüífers i zones humides. A més aquesta proposta no resol el problema dels abastiments de la Ribera que queden clarament discriminats respecte a la resta d'abastiments i que estan condicionats a una permuta per la que s'haurà de pagar.

dimarts, 3 de setembre del 2013

ELS POBLES DE LA VALL I XÚQUER VIU RECLAMEN L'ACCÉS LLIURE A L'ASSUT DE CARCAIXENT

30 d'agost

Malgrat la pluja desenes de persones es concentren davant la tanca que impedeix l'accés


Malgrat l'abundant pluja que aquest matí ha caigut a la comarca de la Ribera, desenes de persones han participat en la concentració que Xúquer Viu ha convocat en recolzament dels veïns i veïnes de Sumacàrcer, Càrcer, Antella, Alcàntera i altres de la Vall Farta.

Entre els concentrats han participat distints regidors de Sumacàrcer, Càrcer i Antella. El regidor de Medi Ambient de Sumacàrcer Manuel Sancho ha informat de les gestions que estan realitzat a nivell jurídic el seu ajuntament per l'obertura del camí d'accés al paratge de l'Assut de Carcaixent que mai s'hauria d'haver tancat. Per la seua part Pep Botella, regidor de Càrcer, ha comentat que aquest és el primer estiu de la seua vida que no ha pogut accedir al paratge. Els assistents usuaris de l'espai mostraven la seua perplexitat per l'actuació de la Sèquia de Carcaixent tancant un pas secular que consideren públic.

Roger Pons, president de Xúquer Viu, ha procedit a la lectura del Manifest que diu el següent: